3 maj 2020
10:00

HABO IF

Referat: IK VISTA - HABO IF

Förutsättningarna för årets första match kunde inte vara bättre på ett soldränkt Vistavallen. Gräset var nyklippt, bollarna pumpade och humöret var på topp. Det var full fokus på uppvärmningen ända till vi insåg att domaren inte dök upp. Petter ringde och ringde och till slut fick han tag på domaren som helt enkelt glömt bort att det var match, men han dök upp till andra halvlek. Första halvlek dömdes föredömligt av två grabbar som var nere och lattjade på planen bredvid.

Första halvlek
Första halvlek startade i ett rasande tempo där killarna i Vista visade upp ett passningsspel som satte gästerna från Habo på prov omgående. Mycket av det vi tränat på under våren, framförallt passningsspel och rörelse utan boll, verkade ha satt sig. Även presspelet, hur vi ska agera när motståndaren har bollen, verkade glasklart trots att vi bara fokuserat på det i ett par veckor. Första halvlek präglades av fint spel från hemmalaget och ett gästande lag som försvarade sig väl. Ett par mål fick vi dock se där Vista gick upp till 2-0 men Habo reducerade sent i slutet av första halvleken.

Andra halvlek
Den sena reduceringen i första halvlek påverkade inte spelarna överhuvudtaget. De fortsatte att rulla boll och fick än mer utdelning i andra halvlek där man gick upp till 5-1 innan den ordinarie domaren blåste för halvlek.

Tredje halvlek
7 mot 7 spel innefattar numer som sagt tre halvlekar och det kanske inte var till Habos fördel, som trots allt stred tappert. Sex mål hann de rödklädda hjältarna med och Habo gjorde däremellan ett straffmål på en något tveksamt dömd straff, där vår spelare tog med hand en meter utanför straffområdet. Men det är sånt som händer.

Sammanfattningsvis är detta förmodligen det bästa vi sett av IK Vistas P10-lag. Man märker att de har lättare att fokusera och ta instruktioner och då blir det också roligare att träna och spela. Det kryddat med att alla samarbetar och kämpar för varandra var nycklarna till att vi kunde genomföra den här matchen på ett väldigt fint sätt. Stor eloge till alla spelare!